Werken bij Maranatha?

Bekijk vacatures
U bent hier:

Gerrie Haitsma

‘Door mijn taak als eerstverantwoordelijke heb ik veel contacten met collega’s en met de familie van bewoners. Ook onderhoud ik contacten met de artsen en verschillende disciplines. Dat maakt mijn werk veelzijdig en uitdagend. Ik houd ervan om een duizendpoot te zijn die overal vanaf weet.’ Gerrie werkt inmiddels bijna vier jaar bij Maranatha. Ze begon als activiteitenbegeleider, maar wilde een bredere kijk krijgen op de zorg en volgde de opleiding verpleegkunde.

‘Ik heb geleerd om de kleine dingen te waarderen: een bewoner die naar het tuincentrum is geweest en daarvan geniet, een goed gesprek midden in de nacht of juist een lolletje maken en iemand flink aan het lachen krijgen.

Ook vind ik het fijn om iets extra’s te kunnen betekenen in de terminale fase. Dat kun je niet overdoen, dus alles moet goed geregeld zijn. Ik probeer veranderingen vroegtijdig te signaleren en ga hierover in gesprek met de familie. Je kunt het leven niet plannen, maar je kunt wel dingen bespreken die je ziet aankomen. Dat kan veel frustratie en pijn voorkomen.’

Terug naar overzicht